Translate

söndag 28 oktober 2012

Surdegsbröd med Autolys!

I morse klev jag upp kl 6.00. Var tvungen att gå upp och kolla hur min surdegsgrund betedde sig. Satte den innan jag åkte till Hakone och den luktade ganska surt när vi kom hem och jäskraften var inte på topp. Matade upp den med lite mjöl och vatten på kvällen och på morgonen när jag vaknade såg det sådär ut. Men när jag ändå var uppe och vaken satte jag iallafall ett surdegsbröd med en metod som kallas Autolys. Denna metod innebär att man inte behöver arbeta degen vilket passar bra eftetsom vår hushålls-assistent inte funkar här i Japan (110 V). Men metoden kräver ändå passning och flera jäsningar så kl 13 kunde vi avnjuta det färdiga brödet, det blev mycket gott och en härligt krispig skorpa runt om. Medan jag väntade mellan jäsningarna snodde jag ihop ett frukostbröd oxå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar